Monday, February 8, 2010

Cinema viscolit

daca afara tot era ca ecranul de la google, am zis sa revad aliens. si am revazut aliens, care impreuna cu al treilea au ramas cele mai bune din serie. dar nu despre aliens vorbim aici, ci despre fail safe, un film pe care l-am ratat la timpul lui. regia este a lui clooney, filmat alb-negru, cu o distributie generoasa (dreyfuss, cromwell, clooney, keitel, don cheadle, etc.) si facut a la piesa de teatru. pelicula "depicta" o scena din razboiul rece, in care un accident provoaca niste explozii nucleare. actiunea se petrece in 3 camere, dar nu prea te lasa sa te duci la baie si mai are si multe implicatii interesante pe parcurs. de vazut.

mai acana vreo saptamana doua, am mai urmarit la cinema doua pelicule antrenante. prima mi-a antrenat rabdarea, a doua curiozitatea. dr. parnassus este un film frumos, dar doar atat. inteleg de la unii ca e bun, de la altii ca nu. mie mi s-a parut genul de vazut acasa, intr-o dupa-masa de duminica, cand oricum nu iti pasa prea tare ce vezi.

al doilea este book of eli (cunoscut de cateva cercuri restranse si ca bucovilai), care ar fi un film banal daca nu ar avea doua catchuri: unul spiritual si unul mai putin. si el e de vazut; daca iti place de denzel te mai uiti la secvente si acasa, cand apare dvd-ul, iar daca iti place de mila kunis, te uiti la making of, cand probabil ca o dau cu o tona de fard, sa para "veridica" intr-o lume postapocaliptica.

1 comment:

Irina said...

dragul meu, tom

i beg to differ: Alien, prima parte, much better decat Alien 3. In primul rand e facut de un ff tanar Ridley Scott, cu un buget de 3 lei 50, dar are un storyline misto si niste efecte destul de bune pt un film de la finele anilor '70... ahh si sa nu uitam de combinatia: actori cunoscuti vs. unknown (Sigourney Weaver a ajus in Avatar - si ceva ma face sa cred k a fost FOARTE bine platita - pt k a jucat in Alien... adik s-a mutat de pe LV-427 direct pe Pandora :D). in rest i agree: Fail Safe - DE VAZUT!!!

take care! :* ;)