Monday, September 15, 2008

Napster nu mai exista

dar oricum nu prea mai exista. s-a mai produs o tranzactie "mare" a anului: napster (inamicul muzicii numarul 1) a fost cumparat pe 121 de milioane de dolari de bestbuy. o parte considerabila din bani (67 de milioane) vor fi platiti cash. bestbuy beneficiaza din achizitie de platforma napster, baza de date cu sutele de mii de abonati la site si serviciile mobile. dar oare va mai beneficia si de altceva pe viitor?

5 comments:

Anonymous said...

Napster a fost ucis acum ceva vreme de Metallica. Ei supravietuiau mai mult prin ramasitele comunitatii lor si prin chat-ul de tip IM.

Au fost totusi unul dintre primele magazine online de downloaduri legale.

Anonymous said...

krosfaiah, ma man, sa tzi minte un lucru: deci can tz da cineva peun buzines 121 de meleoane la apruoape doo cincinale dela prima bula a dotcomurilor apai nu se puoate spune ca abea te tzineai pe picere sao ca supravetzueai numa undeva ntrun scaun cu rotile ashteptand satz puie cineva capat zilelor.
deci best buy. numa ca pe felia asta iTunes e rege sh anparat.

Tom said...

nush de napster si itunes, dar cea mai tare a fost audiogalaxy. de-acolo mi-am luat primele 'spe discografii

Anonymous said...

Sip : Chestia e ca Napster era un nume, un brand si avea clienti fideli de ani de zile dar nu foarte multi comparativ cu altele (iTunes si nu numai). Cand cumperi brandul, platesti dublu.

Anonymous said...

@sip: itunes tremura, amazon vine tare din spate. Si Netflix au inceput sa-i dea la picioare cu serviciul lor de streaming.
Napster o duce bine la capitolul subscriptii si Best-Buy ramanea in urma in lupta cu Walmart