Sunday, February 4, 2007

Barclay James Harvest in 1971

Daca vine vorba de anii '70, am o "mica" slabiciune. Vine de la faptul ca ca imi place MUZICA. Si cum slabiciunea mea tinde sa ia repede o turnura spre prog si cu ce trairi se ocupa acesta, am dat de albumul unei trupe nu foarte cunoscute (zic eu:)). Barclay James Harvest pe numele ei, nu a stat degeaba si a scos, printre altele, un mic albumel in 1971. De ce si pentru cine l-au facut, nu cunosc povestea. Cunosc doar povestea mea cand l-am ascultat. Influentele sunt numeroase, nu stau sa corup senzatia data de muzica cu tehnicalitati si artificii inutile.
Muzica se deschide incetul cu incetul, pornind de la prima piesa, care e si "prima" piesa. Out of this world, si deja esti in universul Once Again. Un pas micut spre Mocking Bird, sigur al doilea highlight pentru mine. Nu va incurajez sa le ascultati doar pe acestea doua, pentru ca sunt rautacios. Va incurajez sa ascultati tot albumul.

Tracks:

  1. "She Said"
  2. "Happy Old World"
  3. "Song For The Dying"
  4. "Galadriel"
  5. "Mockingbird"
  6. "Vanessa Simmons"
  7. "Ball And Chain"
  8. "Lady Loves"

P.S. Povestea anilor '70 va urma, sper, pe masura ce va voi povesti cum era pe atunci:)

2 comments:

mihailiviu said...

Prin 1974 am ascultat prima oara acest album si credeti-ma, printre cunoscatori ,Mocking bird era hit la noi in oras,dar sa nu uitam si She said foarte ampla si simfonica.Cred ca nu au mai egalat niciodata acest album poate prin piese ca Child of the universe.

mihailiviu said...

Prin 1974 am ascultat prima oara acest album si credeti-ma printre cunoscatori Mocking bird era hit la noi in oras,dar sa nu uitam si She said foarte ampla si simfonica.Cred ca nu au mai egalat niciodata acest album poate prin piese ca Child of the universe